Hvad laver vi?

Ringkøbinggarden optræder både med march, tattoo og koncert. Vort musikprogram er stort og dækker alt fra rene marchnumre til musicalnumre og populærmusik.

Hvert år optræder Garden både i ind– og udland. Der er som regel tale om arrangementer i forbindelse med byfester, sportsfester, jubilæer og generalforsamlinger m.m. Det er også en god gammel tradition, at Garden spiller julen ind i lokalområdet.

Derudover optræder Garden sammen med andre bygardere og venskabsgardere i forbindelse med de fællesarrangementer der arrangeres af Landsgarderforeningen.

Ringkøbinggarden er medlem af Landsgarderforeningen (LGF), som er de Danske Bygarders paraplyorganisation. Her afholdes der hvert andet år DM for bygardere – en aktivitet som Ringkøbinggarden naturligvis også deltager i og ser frem til med både spænding og glæde.

Visioner

Gode visioner og et fast mål for fremtiden er vigtige grundpiller  i enhver organisation. Vi hviler derfor ikke på laurbærrene, men  sætter hele tiden nye mål, som vi ved er realistiske.

Vi er lige nu i færd med at opgradere gardens tamburkorps. Der vil blive indkøbt nye trommer og lavet helt nye arrangementer, så tamburkorpset kan blive mere spændende og showpræget, hvilket er med til at gøre korpset mere attraktivt for nye  medlemmer og forhåbentlig til stor glæde for gardens publikum.

Med de tiltag der er gjort, ser ledelsen positivt på fremtiden. Vi er desuden taknemmelige for, at garden møder stor opbakning fra egnens lokalbefolkning og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbinggarden vil derfor også i fremtiden bestræbe sig på, at være gode repræsentanter og ambassadører for byen og omegnen.

Historie
Ringkøbinggarden blev stiftet i 1974 og havde den første offentlige optræden 2 år senere. Ved de første optrædener bar garderne hvide T-shirts og blå cowboybukser. Det blev dog hurtigt vedtaget at garden skulle have en uniform, og herefter blev en moderniseret udgave af Ringkøbing borgervæbnings uniform designet. Det er stadig denne uniform garderne bærer i dag. Garden har siden 1974 rejst og optrådt i både ind- og udland. Her kan eksempelvis nævnes: USA, Frankrig, Belgien, Holland, Østrig, Italien, Spanien samt mange flere.
 _