Om Garden

Hvad laver vi?

Ringkøbinggarden optræder både med march, tattoo og koncert. Vort musikprogram er stort og dækker alt fra rene marchnumre til musicalnumre og populærmusik.

Garden optræder både i ind– og udland. Der er som regel tale om arrangementer i forbindelse med byfester, sportsfester, jubilæer og generalforsamlinger m.m. Det er også en god gammel tradition, at Garden spiller julen ind i lokalområdet.

Derudover optræder Garden sammen med andre bygardere og venskabsgardere i forbindelse med de fællesarrangementer der arrangeres af Landsgarderforeningen.

Historie
Ringkøbinggarden blev stiftet i 1974 og havde den første offentlige optræden 2 år senere. Ved de første optrædener bar garderne hvide T-shirts og blå cowboybukser. Det blev dog hurtigt vedtaget at garden skulle have en uniform, og herefter blev en moderniseret udgave af Ringkøbing borgervæbnings uniform designet. Det er stadig denne uniform garderne bærer i dag. Garden har siden 1974 rejst og optrådt i både ind- og udland. Her kan eksempelvis nævnes: USA, Frankrig, Belgien, Holland, Østrig, Italien, Spanien samt mange flere.
 _
[masterslider id=”2″]